EMILY WOLFE – OUTLIER

Artiest info
Website
facebook

Label: Crows Feet Records

photo credit: Beth Garrabrant

In 2014 kwam de Amerikaanse singer-songwriter en gitariste Emily Wolfe uit Austin, Texas voor het eerst met haar eigen nummers naar buiten via de release van haar debuut-ep “Roulette”. Daarna duurde het vijf jaar tot in 2019 vooraleer ze haar eerste full-cd uitbracht zonder titel maar gewoonweg naar haarzelf vernoemd. Voor een tweede volwaardige album moesten we echter niet zo lang meer wachten want die plaat “Outlier” komt nu al twee jaar later op de markt.

In de rockende openingstrack “No Man” die u in een live-versie op de tweede video kunt beluisteren maakt ze ons meteen duidelijk dat ze niet geïnteresseerd is in de andere sekse. Ook in het ‘Thank You’-lijstje op de hoes van de nieuwe plaat maakt ze dat klontjesklaar door er expliciet ‘my incredible wife’ te bedanken. Geen probleem hoor voor uw ‘open minded’-recensent, dus dan maar op naar “Something Better” wat eveneens de titel is van een andere poppy song en de eerste single uit “Outlier” die u op de eerste video kunt horen.

De meeste tracks op deze nieuwe plaat werden door Emily Wolfe gecomponeerd in samenwerking met albumproducer Michael Shuman, gekend als bassist bij ‘Queens Of The Stone Age’ en op deze nummers zelf ook meespelend op basgitaar en keyboards. De andere muzikanten die hebben bijgedragen aan de opname van het album in Los Angeles, Californië waren bassist Evan Nicholson en drummer Clellan Hyatt.

De tien songs op “Outlier” zijn voornamelijk stevig rockende tracks die fusioneren met een poppy melodie en allerlei catchy gitaarriffs. Voorbeelden hiervan zijn de nummers “Cover Of Virtue”, het door synthesizerklanken begeleide “Never Gonna Learn”, naast de rocksongs “Vermillion Park”, “Damage Control” en “Death Row Kiss”. Onze favoriete tracks op “Outlier” zijn echter de wat rustigere nummers “My Lungs Give Out” en de heel ingetogen gebrachte albumafsluiter “Heavenly Hell” die op een knappe monotone gitaarriff is gebaseerd. Het is wel even wennen aan deze plaat van Emily Wolfe maar na enkele beluisteringen overtuigt ze ons toch met die opeenvolging van catchy liedjes.

(valsam)